Wie ben ik?

 

Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Patricia Rück. Ik ben woonachtig in een heerlijk Westfries no nonsens dorp in Noord Holland. Ik ben getrouwd en ik heb twee volwassen kinderen. Ik ben een open, eerlijk en spontaan mens met een gezonde dosis humor. Ik werk als beëdigd Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) voor de gemeente Castricum. Daar kun je kenbaar maken dat je mij wilt boeken als jullie trouwambtenaar. Daarnaast werk ik ook als zelfstandig trouwambtenaar en kun je mij ook persoonlijk boeken wanneer je op locatie of in een andere gemeente trouwt . Je kunt dan via deze site of mijn Facebook pagina contact met me opnemen.

180106_mama.jpg

Dit werk geeft mij enorm veel voldoening. Ik ben me bewust van mijn rol op jullie mooiste dag. Ik zet heel graag dat stapje extra waardoor jullie nog jaren terug kunnen kijken op een geslaagde dag en mooie ceremonie. Ik ben gewend om voor groepen te spreken en spreek vlot en makkelijk. Ik kan goed luisteren en schrijven. Door mijn levenservaring weet ik de KERN uit een verhaal te halen

 
 

Wat is er allemaal mogelijk?

Wanneer jullie contact met mij opnemen zal ik jullie uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we jullie wensen en zal ik uitleggen wat er allemaal wel en niet mogelijk is. In dit gesprek is tevens meteen helder wat de kosten zullen zijn. Wanneer de KLIK er is tussen ons maken we een nieuwe afspraak voor een zeer uitgebreid interview. In dit interview bespreken we zaken als:

 • De locatie

 • De getuigen

 • Wordt de bruid weggegeven?

 • Zijn er bruidskinderen?

 • Zijn er sprekers?

 • Is er muziek?

 • Wie geeft de ringen?

 • Hebben jullie een Ceremoniemeester?

 • En natuurlijk het belangrijkste de inhoud voor de speech.

Er is heel veel mogelijk. 

Wat de trouwspeech en ceremonie betreft wordt deze zo persoonlijk als jullie dit wensen. Het is jullie dag. Jullie geven aan hoe je het hebben wilt. 

Zijn er mensen die jullie willen memoreren die dag. Bijvoorbeeld een overleden dierbare, waar we een moment bij stil kunnen staan.

Ik zet in dit tweede gesprek in ieder geval alles op papier. Ik werk dit uit tot een mooie persoonlijke speech met humor en emotie.

Op de dag zelf ben ik natuurlijk ruim op tijd aanwezig zodat ik de laatste details waar nodig nog door kan nemen met de ceremoniemeester, weddingplanner en/of de uitbater van jullie trouwlocatie.

 
 

Wat kan er nog meer?

 • Een flink aantal mensen willen hun huwelijksbeloften voor een tweede keer tegen elkaar uitspreken. Dat kan zijn omdat het bijvoorbeeld de eerste keer sober of gewoon anders ging, maar ook omdat mensen hun liefde voor elkaar nogmaals willen bezegelen en willen delen met de kinderen, de vrienden van toen en nu en de familie. Ook dan kan ik zorgen voor een mooie huwelijksceremonie. Eigenlijk gaat alles zoals bij het sluiten van een “echt” huwelijk, maar ik zal dan de mooie en serieuze momenten uit jullie bestaande huwelijk aanhalen in een speech en ik zorg voor een “speciale” huwelijksakte.

 • Voor een 12,5 of 25 jarig huwelijksfeest kan ik zorgen voor een mooie toespraak. De informatie verkrijg ik via jullie, maar ook bijvoorbeeld bij jullie vrienden en familie zodat het een mooi aansluitend verhaal wordt en niet allemaal losse flarden van verschillende sprekers waarin de verhaallijnen elkaar wellicht overlappen.

 • Het omzetten van een geregistreerd Partnerschap in een “echt” huwelijk, behoort tot een van de mogelijkheden. Ik denk in ieder geval graag met jullie mee.