Wie ben ik?

 

Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Patricia Rück, beëdigd Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS). Ik ben woonachtig in een heerlijk Westfries no- nonsens dorp in Noord-Holland. Ik ben getrouwd en ik heb twee volwassen kinderen. Ik ben een open, eerlijk en spontaan mens met een gezonde dosis humor. Ik ben dit werk gaan doen omdat ik denk dat ceremonies een persoonlijk verhaal moeten vertellen. Geen algemeen verhaaltje dat voor iedereen kan gelden maar een liefdesverhaal voor en over jullie. Vinden jullie dat ook, dan kun je via deze site (mail en telefonisch) contact met me opnemen.

IMG_3528 (1).jpg

Dit werk geeft mij enorm veel voldoening. Ik ben me bewust van mijn rol op jullie mooiste dag. Ik zet heel graag dat stapje extra waardoor jullie nog jaren terug kunnen kijken op een geslaagde dag en mooie ceremonie. Ik ben gewend om voor groepen te spreken en spreek vlot en makkelijk. Ik kan goed luisteren en schrijven. Door mijn levenservaring weet ik de KERN uit een verhaal te halen.

 
 

Wat is er allemaal mogelijk?

Wanneer jullie contact met mij opnemen, via de gemeente waarin jullie trouwen of via een andere weg, zoals mijn website, of via iemand die ik reeds getrouwd heb, mijn Facebook-pagina of LinkedIn, zal ik jullie uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we jullie wensen en zal ik uitleggen wat er allemaal wel en niet mogelijk is. In dit gesprek is tevens meteen helder wat de kosten zullen zijn. Wanneer de KLIK er is tussen ons ga ik voor jullie aan de slag en verzamel ik alle informatie die nodig is voor een mooie en persoonlijke speech.

WAT WIL IK WETEN

 • De locatie, dat kan in binnen- en buitenland

 • Wie zijn jullie getuigen?

 • Wordt de bruid weggegeven?

 • Zijn er bijvoorbeeld mensen die jullie willen memoreren? Dat kan een overleden dierbare zijn of iemand die er om verschillende reden niet bij aanwezig kan zijn die dag.

 • Zijn er bruidskinderen?

 • Zijn er sprekers?

 • Is er muziek?

 • Wie geeft de ringen?

 • Wie is jullie Ceremoniemeester?

 • En natuurlijk het belangrijkste de informatie over jullie zelf.

Er is heel veel mogelijk. 

Het is jullie dag. Jullie geven aan hoe je het hebben wilt. 

Ik zet in ieder geval alles op papier. Ik werk dit uit tot een mooie persoonlijke speech met humor en emotie.

Op de dag zelf ben ik natuurlijk ruim op tijd aanwezig zodat ik de laatste details waar nodig nog door kan nemen met de ceremoniemeester, weddingplanner en/of de uitbater van jullie trouwlocatie.

 
 

Wat kan er nog meer?

 • Het omzetten van een geregistreerd Partnerschap in een “echt” huwelijk met alles erop en eraan, behoort ook tot een van de mogelijkheden.

 • Een flink aantal mensen willen hun huwelijksbeloften voor een tweede keer tegen elkaar uitspreken. Dat kan zijn omdat het bijvoorbeeld de eerste keer sober of gewoon anders ging, maar ook omdat mensen hun liefde voor elkaar nogmaals willen bezegelen en willen delen met de kinderen, familie en de vrienden van toen en nu. Ook dan kan ik zorgen voor een mooie huwelijksceremonie. Eigenlijk gaat alles zoals bij het sluiten van een “echt” huwelijk. Ik zal dan de mooie en serieuze momenten uit jullie bestaande huwelijk aanhalen in een speech en ik zorg voor een “speciale” huwelijksakte.

 • Voor een 12,5-, 25- of meerjarig huwelijksfeest kan ik zorgen voor een mooie toespraak. De informatie verkrijg ik via jullie, maar ook bijvoorbeeld via jullie vrienden en familie zodat het een mooi aansluitend verhaal wordt en niet allemaal losse flarden van verschillende sprekers waarin de verhaallijnen elkaar wellicht overlappen.